Skip to main content

Winkelwagen

Lifestyle

Selecteren van de foto’s

By 2 februari 2023No Comments

“Ja ja ik weet het jij wilt dat fotoboek echt zelf maken, alleen nog even bedenken wanneer, bij wie en waar?! Ben ik al warm……..”

Juist daarom ga ik je helpen!

De aankomende weken zal ik een nieuw topic behandelen, welke jou echt gaat helpen om stappen te maken, om eindelijk ECHT iets met je foto’s te doen. Eindelijk van jouw herinneringen een beeldverhaal te maken.

Deze week het selecteren van je foto’s voor je fotoboek.

Voordat je start met het maken van je fotoboek is het belangrijk om een mooie selectie van foto’s te hebben welke jij heel graag in je fotoboek wilt hebben. Het kan zijn dat je gedurende het proces van selectie naar daadwerkelijk het fotoboek maken nog foto’s gaat verwijderen. Zorg voor een goede basis!

Wat ik in de afgelopen jaren geleerd heb, is dat het belangrijk is, niet te emotioneel met de foto’s om te gaan. In de meeste gevallen kan het beter zijn pas na een paar weken een fotoboek te maken. Even afstand nemen van de foto’s!

Misschien zie je daardoor ook wel kwaliteiten in foto’s, die je in eerste instantie hebt afgekeurd. Voldoet een foto niet aan je thema, is hij niet scherp, zijn de kleuren op het scherm niet goed of iets anders. Haal dan de foto uit je selectie, maar verwijder hem ook van je computer. Op deze manier kun je een mooi beeldverhaal heel scherp en sterk maken.

Als je de selectie helemaal op orde hebt, dan kun je kijken naar de volgorde waarin je de foto’s geplaatst wilt hebben. Denk aan het maken van groepjes, een dagje uit, eetfoto’s, de verjaardagen van de kinderen of de familie shoot. Zodra je de groepjes hebt, dan kun je de volgorde bepalen. Het mooiste effect is om een hele spread te gebruiken voor een groep.

Je kunt kiezen voor een grote foto links en dan een collage aan de rechterkant.

Natuurlijk moet je proberen zoveel mogelijk je mooiste en scherpste foto’s in je fotoboek te plaatsen, maar soms ontkom je er niet aan om mindere foto’s toe te voegen. Deze heb je ook nodig om in sommige gevallen je verhaal compleet te maken. Soms is een net iets mindere foto nodig die de ‘missing link’ vormt tussen de andere foto’s.

Misschien heb jij nog meer leuke tips voor het bewaren van je foto’s, dan hoor ik dat natuurlijk heel graag.

Succes en herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken!

Liefs Inge

Ja, ik wil heel graag een jaarabonnement