De FAQ van 10Pics

Via deze veelgestelde vragen kom je er achter hoe jou 10Pics avontuur er uit komt te zien. Ik tackel de meest gestelde vragen over: je abonnement, de betalingen hiervan, de fotokwaliteit, hoe deze foto’s aan te leveren, het fotoboek en ook de 10Pics special gift.

Staat je vraag er niet tussen of opzoek naar inspiratie?

Neem contact op
Blog en tips

Het abonnement

Hoe werkt een 10Pics abonnement?

Vanaf het moment dat je abonnement bij 10Pics aangaat, kies je bij aanvang een formaat fotoboek uit. De betaling voor de eerste maand (van €12,50) geschiedt per direct. Dit doe ik zodat je een stok achter de deur hebt om ook daadwerkelijk die 10 foto’s per maand te sturen. Vervolgens stuur je iedere maand 10 foto’s per WhatsApp naar mij toe. Na 12 maanden heb ik 120 foto’s waar ik een mooi fotoboek van ga maken. Binnen een maand na de aanlevering van de laatste foto stuur ik het fotoboek naar je toe.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Na 12 maanden eindigt automatisch het abonnement, deze hoef je niet zelf actief op te zeggen. Na deze 12 maanden ontvang je jouw fotoboek vol memorabele momenten. Een maand na het versturen van jouw fotoboek krijg je van mij een mailtje met daarin een link om eventueel een nieuw fotoboek te kopen voor de daaropvolgende 12 maanden. Ben je dus zo enthousiast over 10Pics (hier ga ik natuurlijk wel vanuit), dan klik je op die link en gaan we gewoon verder waar we gebleven waren.

Zijn er nog extra kosten aan verbonden, zoals bezorgkosten of abonnementskosten?

Na het kiezen van het formaat fotoboek en de betaling daarvan, zijn de maandelijkse kosten €12,50 inclusief btw. Verder zijn er geen extra kosten aan verbonden. De prijzen van de fotoboeken en de maandelijkse kosten zijn inclusief bezorging en btw.

Wat als ik minder dan 10 foto’s per maand stuur?

Heb je een maand waarin je minder leuke foto’s hebt gemaakt? Geen probleem. Deze foto’s kan je dan in een andere maand inhalen. Als ik er aan het eind van de rit maar 120 van je hebben ontvangen.

Naar welke landen verzenden jullie?

Op dit moment verzenden we naar Nederland en België, echter zijn we zo ambitieus dat we over niet al te lange tijd een wereldwijde dekking hopen te hebben.

Foto’s sturen

Hoe kan ik mijn foto’s sturen?

Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te houden, kan je de foto’s gewoon via WhatsApp naar ons sturen. Via WeTransfer en Telegram is ook mogelijk. Probeer de foto’s altijd in de hoogst mogelijke resolutie te sturen.

Kan ik ook meer dan 10 foto’s uploaden per maand?

De naam zegt het al een beetje – 10Pics – maar daar zal ik niet al te streng mee omgaan. Aan het eind van het jaar wil ik  van de 120 leukste, ontroerendste, de meest hilarische en lieve momenten die jij mij hebt gestuurd een fotoboek maken. Of je nu een maand 5 foto’s stuurt of 15; als we maar 120 foto’s aan het einde van de rit hebben ontvangen. Meer mag en kan natuurlijk ook, dan komen er meerkosten bij.

Wanneer moet ik mijn foto’s sturen?

Het abonnement loopt vanaf de dag dat jij het fotoboek betaald hebt. Je krijgt van mij een welkomstapp en vanaf dat moment kan je 10 foto’s per maand naar mij sturen. Gedurende de maand kan je de foto’s insturen. Dit hoeft niet allemaal op 1 dag. Stuur ze wanneer het jou uitkomt.

Moet ik een tekst meesturen met de foto’s?

Bij het versturen van de foto’s mag je een tekst per foto of een korte samenvatting van de foto’s meesturen, maar dit hoeft zeker niet.

Foto kwaliteit

Hoe groot moeten de foto's zijn?

Stuur de foto’s in de grootst mogelijke resolutie op, maar in ieder geval minimaal 500kb

Bewerken jullie de foto's ook?

De foto’s worden minimaal door mij bewerkt. Als ik echter denk dat het voor het resultaat van het fotoboek mooier is om de foto iets te bewerken dan zal ik dat wel doen. Denk hierbij aan donkere foto’s die ik iets lichter zal maken of een foto mooier uitsnijden. Grote bewerkingen zal ik niet toepassen.

Betalingen

Hoe moet ik betalen?

Het gekozen fotoboek en de eerste maand betaal je direct via iDeal. Het maandelijkse bedrag wordt daarna via automatische incasso geïnd.

Wanneer wordt het maandbedrag afgeschreven?

Aan het eind van de maand, zo lang je abonnement loopt (12 maanden).

Fotoboek

Wie bepaalt de vormgeving?

Ik deel de foto’s chronologisch in, aan de hand van de maandelijks ingestuurde foto’s. Ik heb veel ervaring, dus je krijgt een prachtig resultaat.

Krijg ik een voorbeeld te zien van het boek voordat het gedrukt wordt?

Na 6 maanden krijg je een digitale preview van het fotoboek toegestuurd (spannend!) en kan je aangeven of je er blij mee bent. Het is jouw fotoboek, dus ik verwerk ook graag jouw feedback erin. Wil je wellicht een andere kleur op de kaft of een iets andere indeling? Laat het mij weten, dan ga ik dit aanpassen. Bij 10Pics krijg je namelijk 1 uur correctieronde per fotoboek. Heb je echter zoveel feedback dat ik dit niet binnen een uur kan verwerken, dan zal ik  je op de hoogte brengen van eventuele meerkosten.

Kan ik kiezen uit verschillende kaften?

De kaft bestaat uit een foto die je ons in de 12 maanden hebt toegestuurd. Uiteraard kan je aangeven welke foto je het liefst op de kaft ziet staan.

Kan ik kiezen uit verschillende soorten fotopapier?

De fotoboeken die ik ontwikkel zijn vlakliggende boeken. Dit houdt in dat de rechter- en linkerpagina bijna naadloos in elkaar overgaan. Dit is alleen mogelijk met een bepaald soort dik fotopapier, anders vallen de bladen niet mooi. Ik kan je daarom niet de mogelijkheid bieden om uit divers fotopapier te kiezen. Maar geloof ons; het fotopapier is van een prachtige kwaliteit.

Kunnen er ook meerdere fotoboeken gedrukt worden?

Jazeker! Het is natuurlijk leuk om jullie prachtjaar te delen met opa’s, oma’s of andere familieleden en vrienden. Je kunt hiervoor contact met mij opnemen.

Special gift

Hoe kan ik mijn giftcard verzilveren?

Dat kan via de webshop tijdens het afrekenproces, door de unieke code die op jouw special gift is vermeld in te dienen. Dit wordt vervolgens direct verrekent, afhankelijk van de waarde.

Hoe kan ik een fotoboek cadeau doen?

Je kun een volledig fotoboek van 10Pics cadeau geven door in de webshop deze specialgift te bestellen. De gelukkige ontvanger kan dan een boek uit kiezen (de meest voordelige keuze) en de volledige kosten van het abonnement zijn getackeld. Wil diegene een duurder boek uitkiezen? Dan kunnen zij zelf eenvoudig de meerprijs van het boek afrekenen in de shop.

Hoe lang is een giftcard geldig?

De giftcard kan een jaar lang verzilverd worden. Na het verzilveren stuur je iedere maand 10 foto’s naar mij toe, voor 12 maanden lang.