Skip to main content

Winkelwagen

Lifestyle

Liggende of staande foto’s……

By 21 maart 2023No Comments

Je wilt heel graag een fotoboek maken, maar welke formaat moet ik kiezen? Hierover nadenken levert al stress op, dus laat ik het maar zitten.

Juist daarom ga ik je helpen!

De aankomende weken zal ik een nieuw topic behandelen, welke jou echt gaan helpen om stappen te maken, om eindelijk ECHT iets met je foto’s te doen. Eindelijk van jouw herinneringen een beeldverhaal te maken.

Deze week hoe maak ik een foto met mijn smartphone?

Als je een foto met je smartphone maakt, moet je het toestel dan rechtop houden of maak je de foto liggend? De vraag is, wat wil jij met de foto? Wil je een liggende of staande foto maken? In deze blog lees over het waarom en het wanneer……

Hoe je je telefoon vasthoudt tijdens het fotograferen? Wat wanneer het beste werkt, hangt van twee dingen af. Allereerst is dat natuurlijk het onderwerp. Want sommige onderwerpen komen beter uit als je een liggende foto maakt, ook wel “landscape” genoemd. Ook als er geen landschap in beeld. Andere onderwerpen komen staand beter uit, ook wel “portrait” genoemd. Ook weer zonder dat er iemand in beeld hoeft te zijn.

Daarnaast is het belangrijk om alvast na te denken over de manier waarop jij later je foto’s wilt bekijken of wilt gebruiken. Wil jij deze vooral op een tv-scherm laten zien. Dan komen de foto’s beter uit als ze liggend zijn. Wanneer je de foto op je telefoon bekijkt, dan maakt het allemaal niet zoveel uit.

De vraag die ik je wil stellen is, ben jij “landscape” of een “portrait” fotograaf?  In andere woorden, hou jij je telefoon altijd rechtop of heb jij je telefoon altijd liggend als je fotografeert. Dus pak je telefoon erbij en scroll door je foto’s, wat valt je op?

Laat mij eens raden, ik denk dat je vaak op dezelfde manier je foto’s maakt. Ga daar de aankomende week eens lekker mee spelen, het fotograferen wordt er echt een stuk leuker van. En je foto’s worden speelser, mooier en komen meer tot hun recht.

Echt waar het gaat je lukken! Dat fotoboek gaat er nu eindelijk komen.

Succes met vastleggen van alle dierbare herinneringen.

Liefs Inge

 

Ja, ik wil heel graag een jaarabonnement