Skip to main content

Winkelwagen

Lifestyle

Foto’s bewaren hoe doe ik dat?

By 11 januari 2023No Comments

“Omdat ik weet dat jij heel graag je fotoboek zelf wilt maken. Je voelt je bijna verplicht om het zelf te doen. Je gaat dit toch zeker niet door een ander laten doen, iemand die ik niet ken……Toch?!”

Juist daarom ga ik je helpen!

De aankomende weken zal ik verschillende topics behandelen, welke jou echt gaat helpen om stappen te maken, om eindelijk ECHT iets met je foto’s te doen. Eindelijk van jouw herinneringen een beeldverhaal te maken.

Deze week, hoe bewaar je je foto’s?

Voordat je start met het maken van je fotoboek is het belangrijk om je foto’s uitgezocht te hebben, dit hoeft natuurlijk niet op de foto nauwkeurig. Maar zorg er in ieder geval voor dat de foto’s die je voor je fotoboek wilt gebruiken in een gezamenlijke map staan.

Wat ik maandelijks probeer te doen, is door alle foto’s van de afgelopen maand scrollen, de dubbele foto’s uitzoeken en de minst mooie weggooien. De foto’s die overblijven zet ik in een mapje, in mijn geval is dit dan een mapje van 2022, maar je kan ook januari doen of een speciale map van de vakantie. Doe vooral waar jij blij van wordt, maar wel zo dat het overzichtelijk blijft.

Mijn mapje 2022, heb ik bijna klaar! Deze zet ik vanuit mijn telefoon op de computer. Daar staan ze veilig en ze staan ook nog in de Cloud. Maar een externe harde schijf is natuurlijk ook helemaal prima. De foto’s staan in ieder geval veilig op de computer.

Waarom zet ik alles op de computer? Omdat ik het veel prettiger vindt werken vanaf mijn computer. De foto’s zijn beter te zien, je kunt nog beter zien of de foto wel echt mooi scherp is en zo heb ik nog 10 redenen. En vanaf je computer is het maken van je fotoboek zoveel handiger en fijner werken.

Misschien heb jij nog meer leuke tips voor het bewaren van je foto’s, dan hoor ik dat natuurlijk heel graag.

“Herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken!”

Liefs Inge

Ja, ik wil heel graag een jaarabonnement